Uppdrag:

Totaldesign av ej anlagd tomt hos barnfamilj i nybyggd funkisvilla i Saltsjö-Duvnäs, Stockholm.

Kundens önskemål:

  • Tydliggörande av entré
  • Mur runt tomtgräns
  • Stenläggning vid garageuppfart med plats för två bilar och en båt
  • Insynsskydd mot gatan utan att påverka sjöutsikten för mycket
  • Representativt
  • Barnvänligt
  • Lättskött
  • Skapa rumskänsla på uteplatsen
  • Ha kvar granen i nordöstra hörnet av tomten

Färdig trädgårdsdesign

vita-husetDen tydliga funkisstilen och kundens önskemål har fått styra vår trädgårdsdesign.

Husets raka linjer förstärks av mur och stenläggning, samtidigt som det strikta mjukas upp av växtvalet. Färgskalan går framför allt i mörkgrönt och vitt med inslag av lila och rosa. Ett representativt intryck samt bra insynsskydd mot gatan får vi genom att placera en slät ljusgrå stödmur med formklippt, vintergrön liguster.

Den breddade garageuppfarten och båtuppställningsplatsen beläggs med betongsten. Vid garageuppfarten har vi placerat en perennplantering som tydliggör entrén ytterligare. Genom belysning leder vi vidare besökaren mot huvudingången som ligger på baksidan av huset.

Rumskänsla har skapats genom att tillföra rabatter, friväxande häckar, träd, möblemang, stora krukor och belysning. För en lättskött trädgård har vi valt tåliga växter och marktäckare. Ett spännande skogsparti sluttar ned mot en gräsyta och skapar en trevlig plats för barnen att leka på.